Het succesverhaal

Elk spannend verhaal heeft een spannend begin.

Elk spannend verhaal heeft een spannend begin.

Vandaag de dag denken we geen twee keer na over een vrouw die haar eigen bedrijf beheert, het is onderdeel geworden van ons sociaal stelsel. Maar in de vroege jaren 1900 was het haast ongehoord! En toch had Mabel Baker een visie met betrekking tot het omvormen van haar leven, net zoals duizenden vrouwen die na haar zouden komen.

Een Enkelvoudige Laurierbes Leidt naar een Miljoenendollar-operatie.

In de vroege jaren 1900 begon onderwijzeres Mabel Baker met het met de hand vervaardigen van kaarsen uit de wilde laurierbessen die groeiden in haar geboortestad Cape Cod. Eerst gaf ze deze als geschenken aan haar vrienden en familie maar het duurde niet lang vóór de zakenvrouw in haar wakker werd. Met veel volharding, hard werk en steun van haar echtgenoot had Mabel tegen 1909 haar liefde voor kaarsen tot een bloeiend bedrijf gemaakt. Mabel bleef doorheen haar leven passioneel toegewijd aan het doen groeien en koesteren van haar bedrijf. Toen ze in 1965 stierf op een leeftijd van 94 was, wat begonnen was als een enkelvoudige laurierbes, een bedrijf geworden met een waarde van $6 miljoen. Vandaag blijft ze ons rolmodel voor succes zijn.

Kaarsen worden een baken voor ondernemende vrouwen.

In 1973, net toen meer Amerikaanse vrouwen hun rol aan het uitbreiden waren, door zich uit hun huizen naar de werkplek te wagen, was het kaarsenbedrijf van Mabel Baker ook diens rol aan het verkennen. Ze riep een dochtermaatschappij in het leven met een naam die wel eens vertrouwd zou kunnen klinken: PartyLite Gifts, Inc.

Het doorzettingsvermogen van Mabel blijft voortduren.

PartyLite begon met drie mensen die in een piepklein kantoor werkten. Dankzij de inspiratie van Mabel geloofden ze in zichzelf en hun toekomst. Ze waren er ook van overtuigd dat ze een geweldig nieuw verkoopsmodel gevonden hadden, ontworpen uit het delen van de bedrijfswinst met diens verkopers. Ze voelden aan dat dit systeem best wel eens een aansporing zou kunnen zijn om hen kans te bieden rechtstreeks aan consumenten te verkopen, in plaats van aan grote bedrijven. Zoals jullie nu al wel zullen weten, kreeg het idee een vliegende start. De persoon-tot-persoon aanpak vormde een motiverende factor in de doelbewuste focus van PartyLite op kwaliteit, in onze thuisaroma's en accessoires en in onze relaties met mensen, net zoals Mabel het initieel bedoeld had. Onze rechtstreekse verkoopmethode staat onze Consultants toe hun eigen weg naar succes te banen en hun levenskwaliteit te verhogen door hun zaken errond op te bouwen.

Moderne [multinationale] leidinggeving met door Mabel uitgeteste waarden.


Via wereldwijde ondernemers biedt PartyLite diens thuisaroma- en accessoires collecties aan, die geurkaarsen, kaarsenhouders, vernieuwende vlamloze aroma- en wasverwarmers van de best mogelijke kwaliteit omvatten. PartyLite-producten zijn beschikbaar in 19 landen, via diens ongeveer 45.000 onafhankelijke PartyLite consultants. In 2015 viert PartyLite haar 42-jarig jubileum als wereldleider in de branche en 25 jaar als onderdeel van de ondernemingsgroep Blyth. In oktober 2015 werd Blyth overgenomen door The Carlyle Group (NASDAQ:CG). In het voorjaar van 2016 richtten de Carlyle Group (NASDAQ: CG) en Centre Lane Partners LLC, particuliere beleggingsmaatschappij op met hoofdkantoor in New York, de Holding Luminex Home Décor & Fragrance. Sindsdien behoort ook PartyLite – samen met Candle-lite, een Noord-Amerikaanse designer, fabrikant en groothandel voor kaarsen en accessoires – tot Luminex HD&F. CEO van de gecombineerde bedrijven is Calvin Johnston.

©2016 PartyLite Worldwide, LLC. Alle Rechte vorbehalten.

Become a PartyLite Fan
Kontaktieren Sie uns
PartyLite Youtube
Follow us on Twitter!
Collect and organize the things you love.